2018. október 21., vasárnap

15 zene tag

Sziasztok!
Ma egy taggel érkeztem hozzátok, mégpedig egy zene taggel. Már sokszor említettem, hogy általában rock/metál számokat hallhatok, így aki a mai zenékre volt kíváncsi, azt inkább egy másik blogon keresse. Akit viszont érdekel, hogy melyik kérdésre milyen zenét tudok mutatni, annak jó olvasást! :)

1, Melyik az a dal/zene, ami a gyerekkorodra emlékeztet?
Apa nagyon szereti Rúzsa Magdit, ezért a kocsiban mindig Rúzsa Magdi szólt, ha mentünk valamerre. Ezért ez a dal nem más, mint...

Rúzsa Magdi - Hip-hop


2, Melyik az a dal/zene, ami az exedre emlékeztet?
Az összes Road szám. Szóval, exem nagy Road fan (én már nem annyira, de valamivel fel kellett szedni, ezért előadtam, hogy én is mennyire odavagyok ezért a bandáért) és sokat hallgattuk közösön a számaikat, de egy dal nagyon megmaradt, és akárhányszor meghallom rögtön ő jut róla eszembe.

Road - Túlzó kámfor illat3, Melyik az a dal/zene, amiről a szüleid jutnak eszedbe?
Huh, apát már az elején említettem, így most inkább anyára térnék ki. Anyával sokat néztük a Rómeó és Júlia magyar musical verzióját, és meg többször hallgattuk az itt megjelenő Lehetsz király c. számot.

Rómeó és Júlia - Lehetsz király4, Egy dal, ami megnyugtat:
Ohh, Mária! Most mindenki valami lassú, nyugtató számot mondhat ide, de engem általában mindig a legüvöltősebb, leghörgősebb szám az, ami megnyugtat. Szóval, legyen egy MIW szám, amondó vagyok.

Motionless In White - Soft5, Melyik az a dal, ami a fejedbe ragad, ha meghallod?
Nos, ide rengeteg számot sorolhatnék, műfajtól, bandától függetlenül, de a Depresszió számai nekem nagyon nagy kedvencek és a szöveg hamar belemászik a fejembe, amit aztán napokig dúdolgatok. Szóval, legyen a...

Depresszió - Még 1x6, Melyik az a dal, ami egy barátodra emlékeztet?
Legjobb barátosnőmmel mostanság nagyon rákattantunk Fluornak a Mizu c. számára, egyszerűen egyfolytában azt hallgatjuk, és bár utáltam ezt a számot, de annyira jó a ritmusa, hogy sokadik hallgatásra kicsit megtetszett a dal.

Fluor - Mizu

7, Egy dal, ami az előző nyárra emlékeztet (2017)
Szerintem nem vagyok egyedül azzal, ha ide a DESZPÁSZITÓÓT mondom. Akkora sláger volt ez a szám, hogy nyár végére már imádkoztam, hogy találjon már ki valaki valami mást, mert ha egy nap vagy ötször nem jött velem szembe a szám, akkor egyszer se.
8, Egy dal, ami az első szerelmedre emlékezet
Az első szerelmem, az első exem, aki hatalmas Road fan, és mivel hozzám is közel áll ez a stílus, így rengeteget hallgattuk ennek a bandának a számait. 

Road - Lehetnék
9, Egy dal, ami reményt ad
Hú, ez az a dal, amin rengeteget agyaltam, hogy mi lehet az, aztán beugrott. Köztudott, hogy én nagyon szeretem és nagyra becsülöm az AWS bandát, és a banda tagjait. A zenéik mindig megnyugtatnak, és segítenek a nehezebb időszakaimban.

AWS - Te is félsz


10, A kedvenc bandád egyik dala
Na, akkor most megint egy AWS számot fogok mondani. Az AWS összes számát imádom, de van pár, amit akárhányszor hallok, újra és újra szerelmes leszek az adott számba. Szóval, nézzük az Újrajátszanám c. számot.

AWS - Újrajátszanám


11, Melyik az a dal, amit legutóbb hallgattál?
Hú, az elmúlt húsz percben zenét hallgattam, és ez a szám Marilyn Mansonnak a Personal Jesus.


(Amúgy, ebben a klipben Manson sminkje nagyon üt, és nagy álmom, hogy egyszer elkészítsem, de a sminktudásomat tekintve, ez sose fog összejönni.)12, Egy dal, ami egy olyan barátra emlékeztet, akivel már nem vagytok jóban
A volt legjobb barátnőmmel már nem vagyok jóba, és rengeteg közös számunk volt, de a legutolsó közös zenénk ez volt, amit annyit énekeltünk a "tökéletes" angol kiejtésünkkel és a "tökéletes" hangunkkal.
13, Egy dal, amit szívesen énekelsz
Szóval, mint már fentebb kifejtettem, egyáltalán nincs jó hangom, de nagyon szeretek énekelni, ezzel pedig az őrületbe tudom kergetni a családomat és a szomszédaimat. Nagyon szeretem azokat a dalokat, aminek van valami mögöttes tartalma, de vannak olyan számok, amik egyszerűen egy olyan életérzést adnak, hogy egyszerűen megszeretem.

Falling In Reverse - Good Girls and Bad Boys
14, Egy dal, ami megrígatott
Én nagyon könnyen elsírom magam, ha zenéről van szó, de gyerekek! Ez a dal számomra a gyönyör, az egyszerűség, a dallamosság, maga a tökély. Akárhányszor meghallom, akárhol vagyok, elbőgöm magam. Direkt magyar feliratosan osztom meg ezt a dalt, mert nekem így jött át teljesen a dal.

Perfect Picture
15, Egy dal, ami egy átmulatott éjszakára emlékeztet
Nos, mi nyáron, és szeptemberben elég sokat lógtunk a haverokkal a téren, stb., és egyszer egyszer becsúszott egy kis pálinka, egy sör, sok sör, szóval, azért elég jól voltunk egy idő után, és ilyenkor jött az éneklés dolog.
Amikor a legjobb barátnőddel és a legjobb fiú barátoddal közös ugráltok, és üvöltitek az "Utcára nyílik a kocsmaajtó" c. számot, na az egy igazi jó pillanat.


3 megjegyzés:

 1. Szia! :) Nagyon jo5kis TAG lett! Nagyon jó zenéket hallgatsz, és Falling in Reverse. 😍 Mindig jó találni valakit aki szintén szereti őket. A blogod pedig szintén szimpatikus, itt is hagyok egy feliratkozást. :)
  Puszi, Redzsina

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. *ja, és szabad vinnem ezt a TAG-et? :) Mert én is szívesen kitölteném :)

   Törlés
  2. Szia! :)
   Persze, nyugodtan vidd, én is úgy vittem. Örülök, hogy tetszett, és FIR az egyik kedvenc bandám.
   Puszi: Rowena

   Törlés

Apró-pókok