2017. május 20., szombat

Dolgok, amik kerüljenek! #2

Sziasztok!
A mai bejegyzés témája egy régebbi posztom folytatása lenne, ugyanis még mindig vannak dolgok, amiket ki nem állhatok. Ebben a cikkben most kifejezetten csak a neten használt dolgokat, illetve néhány kifejezést és szót szeretnék megemlíteni, amiket, ha bárki kimond én nálam beáll az agyhalál.1, Ok
Bármit csak ne ezt. Inkább oké, oki, oksi, vagy akármi, de ezt, hogy ok, NE! Meglátom és azon kezdek el agyalni, hogy ezt most nem érdekli amit mondok, vagy mi van. Ebből kifolyólag, ha bárkinek azt írom, hogy ok, akkor tudhatja, hogy haragszom rá. Lehet, épp azért, mert azt írta, hogy ok.

2, Értem
Ez a szó csak mostanában kezdett el zavarni. Én általában akkor szoktam ezt a szót írni, ha valamit nem értek. Na, mármost, ha nekem valaki ezt írja, rögtön arra gondolok, hogy nem tud, vagy nem akar mit hozzászólni a dologhoz. Ez csak akkor idegesítőbb, ha írok ilyen 800 soros kisregényt, erre csak ennyi a válasz:
"Értem"

3, De viszont
Ez két szó. Két külön álló szó. Két rokon értelmű szó. Akkor könyörgöm, ha össze akarsz kötni egy mondatot, akkor csak az egyiket használd. Vagy de, vagy viszont, de semmiképpen sem, de viszont. 

4, Matricák
NE! Soha! Semmilyen körülmények között ne! Most nem az emojikról beszélek, hanem ezekről a kutyás, kaktuszos, nem tudom milyen matricákról, amik a messengeren nagyon híresek. Ha leírok neked valami viccet, inkább küldj ilyen nevetős smilet, de ne matricát. 


5, Lájk jel
Ez ugyan az, mint a matricáknál, vagy az értemnél. Ne! Vagy most már meg lehet változtatni, hogy mi legyen a lájk jel helyén, de azokat se. Egyszerűen meglátom és azon agyalok, hogy ez mire jó? Mert én nem tudom és szerintem sose szoktam ilyet küldeni.

6, Felestem
Hogy lehet felesni? Hiába agyalok rajta, nem tudom eldönteni, hogy ez most valami új szleng, vagy mi? Ha valaki tudja, írja meg kommentbe, köszönöm!

7, Facebook videók
Eddig se néztem videókat facebookon, és ezután se tervezek. De amikor bejött ez az új funkció, miszerint, ha görgetsz az adatlapodon és egy videó szembejön veled, majd az rögtön elindul...Na nem! Egyszerűen zavar.

3 megjegyzés:

 1. Egyetértek [a matricák különösen irritálóak, sokat mond az emberről ha csak emojikban és matricákban tud kommunikálni...]. Érdekes egyébként, hogy én személy szerint még sosem hallottam a "felestem"-et semmilyen szövegkörnyezetben :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, a matricákkal ki lehet kergetni a világból.

   De szerencsés vagy, az én környezetemben rendszeresen elhangzó kifejezés. Egyszerűen ahw.

   Törlés

Apró-pókok