2018. február 9., péntek

Helyzetek, amiket minden elvált szülős gyerek ismer

Sziasztok!
A mai bejegyzésben olyan szituációkat mutatok be nektek, amiket nagy valószínűséggel a legtöbb elvált szülővel rendelkező gyerek ismer, akinek a szülei nem maradtak jóban. 
Neked együtt vannak a szüleid?


1, Szünetek
A személyes kedvencem. Imádom, amikor közeledik egy szünet én meg azt telefonálgatom fél napig,
hogy most akkor kinek hogy lenne jó, hogy lenne igazságos, ki mit tervez, hogy így vagy úgy legyünk anyánál vagy apánál. Agybaj.

2, Vita
Hiába váltak el, még mindig nem tudják hagyni a másikat, és te mindkét oldalról hallod, hogy így a másik fél úgy a másik fél. Akár milyen hihetetlen, valami brutál rossz ezt hallgatni, de nem tudod ezt nekik megmondani, mert akkor jön az ominózus "Te most kinek az oldalán állsz?" kérdés. [Ami, hogy őszinte legyek nagyon gonosz, és egyáltalán nem értelmes kérdés, hiszen mivel mind a kettőjük gyereke vagyok, így mind a kettőtjüket szeretem, de hagyjuk. Engedjük el.]

3, Mehetsz apádhoz/anyádhoz!
Szent Szűz Mari! Gyere le! Amikor veszekedsz (nagy eséllyel azzal a szülőddel, aki a gondviselőd) ő meg a fejedhez vágja, hogy menjél a másik szülődhöz, de igazából tudod, ha tényleg fognád magad és lelépnél, akkor abból még nagyobb vita lenne, így inkább bemész a szobádba.

4, Dupla ajándék
Jó, bár rengeteg rossz dolog van az elvált szülőségben, de mivel két részre szakad a család, így kétszer kapsz ajándékot, akár szülinap, névnap, vagy karácsony van. Oké, ez egy nagyon felszínes hozzáállás, és semmit nem pótol, de azért ez se egy utolsó pont.

5, Mindkét szülőt hívjátok meg!
Ismerős mondat? Ohh, ha tudnátok mennyiszer hallottam, és egyben mennyiszer törtem meg, tudván, hogyha az én szüleim egy légtérbe lennének, ott kitörne a palotaforradalom, és hogy semmi esély rá, hogy mindkettő eljöjjön, az valami brutál sok alkalom lenne. 
Jön a ballagás, még a legtöbb elvált szülő is megtűri egymást, a tieid meg tudod, hogy akkora balhét csapnának, hogy többet utcára nem mernél menni, annyira égne a pofád miattuk. Borzalom!

6, Ezt anyádtól/apádtól örökölted!
Ez általánosságban egy bók szokott lenni. Aha. Kivéve, hogyha az anyukád, vagy az apukád mondja ezt neked. Ott biztosra tudhatod, hogy EZ NEM BÓK! Sőt. Ezt a legnagyobb sértésnek szánják.

2 megjegyzés:

 1. Szia,

  Huh, hát elég kemény témával rukkoltál elő.

  Először is sajnálom, hogy neked is át kellett ezt élned. Borzalom ez a téma a gyerek szemszögéből is.

  Nálunk sosem volt dupla ajándék, mivel már kicsit idősebbek voltunk (tinédzser) a testvéreimmel. Nem is bántam, mert elég nehéz volt minden ünnepet/szülinapot...stb megszervezni, hogy az mindenkinek alkalmas legyen. De ha meg már megszerveztük akkor mindig elő jött a téma, hogy bezzeg a másiknál előbb voltatok, mint nálam. -_-"
  Nálam ez a Minkét szülőt hívjátok meg dolog annyira súlyos, hogy emiatt valszeg esküvőm se nagyon lesz....

  Én egy hetedik pontot is hozzá tennék: mennyire hat ez a testvérekkel való kapcsolatra? Nekem két tesóm is van, akikkel megromlott a kapcsolat azért, mert a "másik pártján állok". Remélem, nálad nem áll fenn ez a helyzet!

  Azóta szerencsére hamar sikerült még a városból is elköltöznöm és normális életet élni, de azt kell mondjam, hogy ez a 35 km néha nagyon is kevésnek tűnik....

  A téma savanyúsága ellenére, szeretnék azért kellemes vasárnap délutánt kívánni.

  Szeretettel
  Brukú

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Mivel öcsém kisebb volt, mikor elváltak, így nem nagyon volt emiatt vita köztünk, a nővéremmel meg sosem beszéltem erről, mert tudom a véleményét, és jobb a békesség.

   Igen, valszeg nekem se lesz esküvőm, tekintve, hogy abból botrány lenne, így inkább hagyjuk.

   Kellemes hétfőt :)
   Puszi: Rowena

   Törlés

Apró-pókok