2018. január 8., hétfő

Szülői mondatok, amik kiverik a biztosítékot

Sziasztok!
A mai bejegyzésben 6 olyan szülői mondatot fogok nektek bemutatni, amiket ha meghallok, legszívesebben falnak mennék.
Forrás: we heart it

1, Mert csak
Ez nem indok, kérem szépen. Ez minden, csak nem egy elfogadható indok. A szülők gyakran mondják, hogy "mert csak", ha nem akarnak vagy tudnak normális indokot mondani. 

2, Engem nem érdekel a másik gyerek
Oké, engem se, ellenben, ha mindenkinek rossz lett a dolgozata, akkor lehet nem a diákokban van a hiba, hanem a tanárban. 

3, Bezzeg más gyerek összetenné a két kezét, ezért
Tegye fel a kezét, aki hallotta már ezt a mondatot! Igen, igen, gondoltam, hogy legtöbbünk keze a magasban lesz. Nos, alap emberi dolog, hogy mindenki a saját problémáját érzi a legnagyobbnak, ezért lehet, hogy mi gyerekek se úgy reagálunk egy alapból pozitív dologra, ahogy az elvárható lenne.

4, Mindent miattad csinálok
Én örülök neki drága anyukám, hogy mindent értem teszel, de ez esetben megkérnélek, hogy inkább ne tegyél értem semmit. Mindenki tudja azt a klisét, hogy a szülők mindent csak a gyerekük miatt tesznek. Ellenben, kértem én, hogy mindent miattam csinálj? Nem. Akkor légyszíves, egy veszekedés során ne vágd a fejemhez, hogy mindent értem teszel, köszi.

5, A barátaiddal beszélj így!
Ó, szent Mari. Hogy én ezt hányszor hallom, amikor kicsit is indulatosabban reagálok szüleim szavaira. Ez csak azért vicces, mert szinte minden anyuka a lánya legjobb barátnője akar lenni, de ha a lány nem úgy válaszol, ahogy anyuka elvárná, máris megszűnik a "legjobb barátnőség".

6, Mert te sosem csinálsz semmit
Tudom, hihetetlen, de napi 8 órát ülni a suliban figyelve, aztán hazajönni és még otthon is 4-5 órát tanulni igenis valami. Szerintem nem csak én vagyok úgy ezzel, hogy hétvégére nem, hogy takarítani nincs erőm, de örülök, ha fel tudok kelni még a délelőtt folyamán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Apró-pókok