2017. október 1., vasárnap

Tanulási tippek - Avagy, hogyan NE tanuljunk

Sziasztok!
A mai nap, egy régi cikkemet írtam át, amit így a Vissza a suliba időszakban érdekes lehet pár ember számára. Ha érdekelnek az én tökéletes, és minden bizonnyal tuti tippjeim a tanulással kapcsolatban, akkor olvasd tovább!
Figyelem! A bejegyzés paródiából készült, az itt elhangzottak nem biztos, hogy beválnak. A cikkben senkit nem akartam megbántani, ha ez sikerült volna, akkor elnézést!

Sokan írnak arról, hogy hogyan tanulnak, "Tippek hatékony tanuláshoz!" stb. Na, most én is hozzájuk csatlakozom, és garantálom, hogy ezekkel a tippekkel tuti, hogy  megírjátok 100%-osra a dolgozatot. Nézzük is őket!

1, Telefont elő!
Hidd el, sokkal könnyebben bele fog menni a fejedbe a tananyag, ha tanulás közben barátnőddel épp az új kedvenc színészetek beszélitek át, hogy milyen szexi, stb. Nem baj, hogy éppen a holokausztról tanulsz, bízz bennem, ha közben megvitatjátok, hogy Justin Bieber (vagy kik a mostanában menőnek számító sztárok, le vagyok maradva, bocsi) mennyire jó pasi, sokkal hatékonyabban és gyorsabban meg fogod tanulni a dolgokat.2, Zene hajrá!

A barátnőd éppen nincsen fent, mert a magángépével repüli át az Atlanti-óceánt? Semmi baj, erre is tudom a megoldást! Nyisd meg a youtubet és nyomd be a kedvenc számod, aminek fontos, hogy TUDD a dalszövegét! Miközben több átéléssel énekled a számot, ami éppen a legsírósabb vagy éppen legpörgősebb dal, tuti jobban megjegyzed, hogy második világháborúban, mikor, ki, mit csinált. (Igen, most nagyon töris kedvemben vagyok.)3, Vázlat? Hagyjál!

Sokan mondják, hogy vázlatot könnyebb megtanulni, mint egy egész oldalt, de ez nem így van. Sokkalta hatékonyabb lesz a magolás, ha egy egész szöveget tanulsz meg! És a tanárod még értékelni is fogja, hogy nem a saját szavaiddal ismerteted Ady Endre életét. 4, Valamit nem értesz? 

Az éppen aktuális matek leckét nem érted? Eszedbe ne jusson kérdezni! Csak magold be, semmi értelmes gondolkodás nélkül. Tök mindegy, hogy mi az a reciprok, te annak  a fogalom tudása nélkül is tudni fogod, mire gondol a feladat. És amúgy is. Kérdezni milyen ciki már! (Itt szükségesnek tartom megemlíteni, hogy egyáltalán nem az, ha valamit nem értesz, nyugodtan kérdezz meg bárkit.)5, Ha végképp nem megy...

Ha esetleg végleg nem tudod megtanulni (amit furcsállnék ezekkel a remek tippekkel) akkor, hahó! Mire való a puska? Köztudott, hogy nem az az okos ember, aki minden tud, hanem az aki tudja, hol keresse! A legbeváltabb puskatippem, hogy egy A4-es papírra jó nagy olvasható betűkkel és számokkal írd le a tudni valókat, majd azt tedd a dolgozatod mellé. Fontos, hogy jó színes legyen, mint egy plakát! Mivel nem kell hunyorognod, hogy ki tudd olvasni a szavakat, így tuti a tanár sem veszi észre, hogy puskázol.Remélem hasznosak voltak a tanácsaim és tanultatok valami újat is! :D


*így a bejegyzés végére* 

Mint a bejegyzés elején is említettem, ez a cikk poénból készült, nem akartam senkit megsérteni vele, én nagyon szeretem a tanuló tippes bejegyzéseket, és tervezek hozni majd egyet nektek, amiben a nekem bevált trükköket mutatom be.
Remélem érezhető volt az irónia ebben a röpke pár sorban is.

4 megjegyzés:

 1. Hogy én mennyire imádom az iróniát xddd szuper kis bejegyzés lett, nagyon tetszett, ahogy eltúliztad a dolgokat :D Azért remélem, senki sem fogadja majd meg a tanácsaidat;)
  Puszi, Maja <3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is nagyon kedvelem ezt a műfajt. :D Köszönöm szépen, jól esik, hogy így gondolod.

   Pedig ezekkel a "szuper" tanácsokkal, igazán könnyű tanulni. :D

   Puszi: Rowena

   Törlés
 2. Haha az a drága irónia. Reméljük senki sem vette komolyan. Jó cikk lett. :)
  Puszi: V. B.

  VálaszTörlés

Apró-pókok