2017. október 8., vasárnap

Kósza gondolatok #2 - Fogadd el magad!

Sziasztok!
A Kósza gondolatok című bejegyzéssorozatom második részében az önmagunk elfogadásáról lenne szó, illetve a negatív véleményekről.
Illetve még itt meg szeretném említeni, hogy jelen vagyok facebookon, a következő oldalon:
https://www.facebook.com/RowenaColonBlogger/

Fogadd el magad, olyannak, amilyen vagy! Mondják. De, a hogyan kérdésre senki nem mondja meg a választ. Mindenhonnan azt halljuk, hogy ilyennek, vagy olyannak kellene lennünk. Ha van rajtad felesleg, az a baj. Ha vékony vagy, az a baj. Ha sokat nevetsz, az a baj. Ha nem nevetsz, az a baj. Ha vannak érzéseid, az a baj. Ha nincsenek érzéseid, akkor meg az. Ha nem szőke a hajad, akkor nem vagy szép, ha szőke a hajad, akkor meg rögtön hülyének és plázacicának hisznek. De álljunk csak meg! Ki mondta, hogy az a jó, aki tökéletes?

Sőt, ha már itt tartunk. Mi az, hogy tökéletes? A photoshoppolt címlaplányok? A műmosolyos bigék az instán? A vékony emberek? Őszintén, miért akarjuk egymást lerombolni? Mert akár milyen hihetetlen ezzel romboljuk a másikat. És nem is kicsit.

Mondd meg nekem, miért gondolod, hogy jobb vagy, mint a másik? Vagy pont ellenkezőleg. Miért gondolod, hogy rosszabb vagy, mint a másik? Emberek, vegyétek már észre, hogy mindegyikünk más! És ez így a jó.

Van, akinek ezt tetszik, van, akinek az. És? Ettől most bárki rossz lenne? Miért hisszük, hogy különbek vagyunk a másiknál? Miért félünk megmutatni magunkat? Miért nem vállaljuk fel a véleményünket?

Régen, azért harcoltak, hogy ne legyen az felső rendűbb, aki gazdag. Azért, eléggé szomorú, hogy az emberiség még mindig ugyanott tart ilyen téren, mint évszázadokkal ezelőtt.
Drágám, elárulok egy titkot! Csodás vagy! Szép vagy! Értékes vagy! Szeretnek! Mindenkinek vannak rossz napjai, vagy rosszabb időszakai. De ne feledd!

„Ez csak egy rossz nap, nem egy rossz élet.” – Ashley Purdy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Apró-pókok