2017. október 15., vasárnap

Blogolás #2 - Kezdő design bakik

Sziasztok!
Rengeteg design blog van manapság az interneten, akiktől gyönyörűbbnél gyönyörűbb, kódoltabbnál kódoltabb kinézeteket tudsz rendelni, de milyen a jó blogdesign?
A mai bejegyzésben 4 olyan blogdesign "hibát" osztok meg veletek, amik engem személy szerint nagyon irritálnak, és nagy esélye van, hogy becsukom miatta a blogot.
Ti mivel egészítenétek ki a listát?

Figyelem! A bejegyzésben a saját véleményemet osztom meg, lehet, hogy neked ezek egyáltalán nem problémák, engem viszont idegesítenek. Megértésedet köszönöm!
Kép forrás: we heart it

1, Elütő/harsány színek
Sosem értettem, miért jó fekete alapon a citromsárga szöveg, vagy társai. Illetve az is egy rejtély számomra, hogy mégis mi a jó abban, ha egy olyan szín is van a blogon, ami az oldal felületén SEHOL máshol nincs.
Mindig próbáld a színeket összepasszintani!

A harsány színekkel csak óvatosan. Én megértem, hogy neked nagyon tetszik a narancssárga és sötétkék szín, de ezeket ne keverd! Illetve [nem tudom, hogy csak nekem ennyire rossz e a szemem, lehet másnak ez nem nagy baj, de engem szörnyen zavar]  a narancsos, pirosas színekhez nehéz olyan betűszínt találni, amivel olvasható lesz a szöveg. Ezt vedd figyelembe!

2, Túl sok modul
Velem is volt már, hogy vagy 20 modult akartam az oldalsávba, de FÖLÖSLEGES. Nem kell minden szereplőt beletenni az oldalmodulok közé, arra lehet egy külön menüpontod. Szerintem a fontos modulok a köszöntő szöveg, magamról, menü, rendszeres olvasás, chat, bloglista (ami a cseréket tartalmazza).
Nem kell túlzsúfolni az egészet. 

3, Apró betűk
Oké, lehet csak nekem ennyire rossz a szemem, de vannak olyan blogok, amiket egyszerűen nem tudok gépről elolvasni, mert olyan kicsi a betűméret. Ahogy én észrevettem, 16-17-es betűméretek az ideálisak a bejegyzések szövegének.

4, Magától megszólaló zenelejátszó
Nekem is van zenelejátszóm, ami nem baj. Én speciál szeretem, hogy lehet ilyen funkció a blogokon, ha nem magától szólal meg, ugyanis azzal rám hozza a szívinfarktust. Légyszíves, ha már veszed a fáradtságot, hogy megalkoss egy ilyet a blogodra, akkor pipáld már ki azt, hogy NE MAGÁTÓL szólaljon meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Apró-pókok