2017. szeptember 10., vasárnap

Internetes barátság

Sziasztok!
A mai bejegyzésben az internetes barátságokról lesz szó, ugyanis a minap eszembe jutott ez a téma, ezért úgy gondoltam miért ne írhatnék róla egy cikket? Szóval ebben a bejegyzésben arról olvashattok, hogy mi a véleményem az internetes barátságokról, és, hogy én, hogy életem meg ezeket.


A legelső internetes barátnőmmel, egy facebook csoportban ismerkedtem meg, ami egy IBFF-eft kereső csoport volt. Így utólag visszagondolva, furcsa ezeknek az IBFF-eft keresek csoportok felépítése, ugyanis majdnem olyan, mintha társkereső lenne, pedig nem erre kéne ezeket a csoportokat használni. Szerintem, mindenkinek kellenek internetes barátok, akikkel csak ritkán tud találkozni, ugyanis ahogy én megfigyeltem, az emberek sokkal jobban értékelik az internetes barátaikat.

Persze, hiszen nem találkoztok minden nap, így amikor együtt vagytok, akkor nem éppen az a legfontosabb dolog, hogy összevesszetek valamin. Ugyanakkor, visszatérve a csoportokra, tényleg nagy hülyeségnek tartom, hogy ilyen szintű kiírások vannak:

"Sziasztok valaki lessz a beszélgető társam?

15 éves vagyok
Cuki és szerethetó
Cica imádó
Smile őrült"

Igen, most kimásoltam egy ilyen bejegyzést. Nos, nem azzal van baj, ha megadod, hogy te miket szeretsz, vagy hogy hány éves vagy. (Mondjuk azon jót mosolygok, mikor a 9-10-11 éves kislányok írják ki, de nem baj, csinálják csak.) De amikor egy ilyen vagy ehhez hasonló posztal találkozok, egy dolog fogalmazódik meg bennem:

"Drágám, lehet, hogy 15 éves vagy, de hogy a lesz-t nem tudod leírni helyesen, az biztos."

Viccet félre téve. Ne úgy akarjunk már barátokat keresni, hogy leírjuk a legsablonabb szöveget, ami eszünkbe jut. (Ó, de van rosszabb, amikor ilyeneket írnak, hogy csak "ájfonosok" írjanak, stb.)

Most, hogy picit bemutattam ezeket a csoportokat, elmesélem, hogy az első internetes barátságom hogy alakult ki. Akkoriban kezdtem el rockot hallgatni, és mi más lett volna az első bandám, mint a Black Veil Brides.
Egyik este nyáron, nagyon unatkoztam, és kiírtam egy ilyen csoportba (amibe a mai napig nem tudom, hogy kerültem bele), hogy valaki írjon, és pár tényt magamról, amik közé betettem, hogy "BVB fangirl". És itt írt rám, a Fanni, akivel a mai napig beszélünk, és ha minden úgy adódik hamarosan újra találkozunk.

Tavaly augusztus 30.-án találkoztunk először, és nagyon jól elvoltunk, szerintem annyira boldog nem is voltam addig, mint akkor. (Persze, azóta voltam már boldogabb, de ez másik sztori. :D)

És, akkor most jöjjön egy másik történet, a legeslegjobb barátnőmmel kapcsolatban. Tavaly novemberben felregisztráltam a Lady popular nevezetű játékra, ahol is bekerültem egy klubba, ahol elkezdtünk beszélgetni ezzel a lánnyal. Átmentünk facebookra és a mai napig nagyon imádom, és örülök, hogy megismerkedünk.

Ez a barátság tényleg a véletlenre épült, és egyszerűen nagyon örülök annak, hogy ismerem és bármikor írhatok neki, és ad tanácsot, vagy csak hagyja, hogy kibeszéljem magamból. Vannak még a neten barátaim/ismerőseim, de ezt a kettő történetet szerettem volna most elmesélni.

És most jöjjön a bejegyzés negatív része. Az interneten bárki lehetsz. Ez tény. Ezért kell nagyon vigyázni, hogy kivel állunk szóba. Rengeteg gonosz és rosszindulatú ember van a neten is, szóval mindenképp okosan irkálj másokkal!

Nektek vannak netes barátaitok? Hogy ismerkedtetek meg? Találkoztatok már valaha? Kommentbe várom a történeteket! :)
😍❤""

4 megjegyzés:

 1. Szia!

  Jó volt látni, hogy mást is foglalkoztat a gondolat, hogy mi a helyzet a netes barátságokkal.
  A magam részéről semmi kifogásom ellenük, csak tényleg vigyázni kell, hogy az ember ne fusson bele valami idiótába. Nem tartom jó megoldásnak, amikor valaki ettől félve nem mer ismeretségeket kötni neten.
  Anno, mikor az első netes barátságaim köttettek, még jobban állt ez a félelem, szülőkben, tanárokban is. Én meg nagyon egyszerűen elintéztem magamban: ha ott ülök én, normális ember, rossz szándéktól mentesen a gép előtt, miért ne ülhetne a túloldalon is egy rendes, tényleg csak barátkozni akaró valaki?
  Ami nekem "bejött", az az, ha valami téma kapcsán ismerkedek meg emberekkel. Már régen is szerkesztettem oldalt, pl. oda kerestem társszerkesztőket, akikkel jól elvoltunk, és ugyan ma már nem beszélünk, de azért fb-on követjük egymást. De akadt olyan is, akivel aztán valóban barátok lettünk, mert hasonló volt az érdeklődési körünk, egymás rajzait véleményeztük, történeteit olvastuk, és bár nem naponta, de máig beszélünk, hogy kivel, mi újság van. És ennek már vagy 10 éve.
  Később aztán ilyen netes barátságból, ahogy másik városba kerültem, oda, ahol ezek a barátaim is éltek, valódi, személyes barátság lett. Olyannyira, hogy máig összejárunk, sőt, lakótársak is lettünk páran. :D Őket is egy "hobbi" oldalról ismertem meg, fórumos szerepjátékról.
  Azért is részesítem előnyben az efféle helyeket, és nem azt, ahova csak ki kell írni magamról néhány mondatot, mert itt kisebb esélyét látom annak, hogy valami félrevezetős hülyébe botoljak. Hogy mondjam, azt bárki ki tudja írni magáról, hogy "15 éves vagyok és szeretem a lovakat", hogy összeszedjen 15 éves kislányokat, de ha mondjuk azt látom, hogy történeteket ír, rajzol, fórumos játékon játszik, szóval valamit, ami időt és tényleges munkát igényel, abból már meg tudok róla dolgokat, látom, hogy tetszik-e a stílusa, ilyesmik. Ráadásul eleve van egy téma, egy játék, vagy valami, ami mentén el lehet kezdeni beszélgetni, ami kapcsán eldönthetem, szimpatikus-e a másik és fordítva?

  Szóval én ezeket tudnám hozzáfűzni az internetes barátság témához. :D

  Üdv:
  Glatime

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Először is köszönöm a hosszú kommentet, és nagyon jó olvasni, hogy neked sikerült, hogy a netes barátaiddal végül személyesen is jóba lettetek.

   Igen, én se félek a neten ismeretségeket kötni, ellenben ezzel tényleg óvatosan kell cselekedni, mert ki tudja. (Bár szerencsére nem sűrűn hallok ilyen esetről.)

   Igen, a játékon keresztül elkezdesz beszélgetni, aztán szóba kerül ez vagy az is, és tényleg kiderül, hogy szimpatikus az ember, vagy sem.

   Ezek a tényleg véletlen dolgok jönnek be nekem úgy tűnik. :D

   Puszi: Rowena

   Törlés
 2. Szia! Nagyon jó volt ez a cikk! Tudnám ajánlani több embernek is.
  Nekem sincs semmi gondom az internetes barátsággal, egy kedves lánybarátom tavaly egy facebookos csoporton talált magának egy "internetes legjobb barátot" azóta többször is találkoztak, és szerintem ebből lehet látni, hogy tényleg fontos nekik a másik hiába válassza el őket x km. Nekem is volt ugyan pár ilyen, de sose tartott pár hónapnál több ideig. De szerintem emberfüggő, és mind a két félnek akarnia kell. Össze lehet futni elég gáz emberekkel is, akik elhitetik, hogy mennyire megbíznak a másikban közben meg lehúzzák. Pl. hallottam olyanról, hogy évek óta beszéltek és az egyik megkérte a másikat, hogy töltse fel a telefonját mert nincs pénze de majd visszafizetni neki. Szóval ez szerintem vicces..főleg úgy kéri, hogy életébe nem találkoztak egymással. Nagyon vigyázni kell mert bárki lehet a másik oldalon.
  Várom a további cikkeid is. Puszi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Köszönöm a hosszú kommentet. Egyetértek veled, mondjuk, az is eléggé buta, aki egy netes ismerősnek, akivel életében nem találkozott pénzt ad.

   Ahogy írtad, mind a két félnek akarnia kell, ez nem egy oldalról működő dolog, hisz ez is, ha úgy vesszük egy kapcsolat. (Még ha nem szerelmi, akkor is.)

   Puszi: Rowena

   Törlés

Apró-pókok